Forsøgsfiskeri efter krabber opgivet

Ad

Efter godt tre ugers forsøgsfiskeri efter krabber i Østgrønland er det i Polar Seafood Greenland A/S nu besluttet at afslutte forsøget og sende det norske skib ”Kvitungen” hjem til Norge.

– Lige meget hvad der blev forsøgt, var fangsterne så minimale: Ingen eller et par krabber pr. tejne, at forsøget nu er blevet afsluttet, skriver bestyrelsesformand Henrik Leth i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Polar Seafood satser på østgrønlandske krabber

Forsøgsfiskeriet startede 8. juli ud for Tasiilaq og har siden bevæget sig sydover mod Kap Farvel by way of havbugten ved Timmiarmiut.

– I det retailer og hele har vejret været egnet til fiskeri underneath hovedparten af perioden, idet skibet canine også oplevede fjorde, som stadig var utilgængelige på grund af is, fortæller bestyrelsesformanden.

Under fiskeriet er der blevet anvendt traditionelle krabbetejner, således som de også anvendes i Vestgrønland. Som agn har været brugt både blæksprutter, torsk og sild i de i alt 100 tejner, der traditionelt sættes i en lænke.

LÆS OGSÅ Stop for krabbefiskeri i forvaltningsområde Nuuk-Paamiut

– Konklusionen er, at der ikke findes krabber i mængder, der kan udnyttes kommercielt i området fra Tasiilaq og sydover. Det er naturligvis en kedelig kendsgerning, males da forsøgstogtet har bidraget til vores viden om ressourcernes udbredelse i havet omkring Grønland, vil jeg på ingen måde betegne indsatsen som spildt, siger Henrik Leth, der havde håbet, at der ville være så mange krabber, at de kunne danne grundlag for en forøgelse af beskæftigelse i Østgrønland, også på land.

Heard from https://knr.gl/da/nyheder/fors%C3%B8gsfiskeri-efter-krabber-opgivet

Press Release: https://webstynx.com/critically-acclaimed-author-explains-the-art-of-harnessing-the-power-of-vision/

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *