Advertisements

Fem segrar på sex försök

Fado du Chene (e. Singalo) har bara tävlat under sadel under sina inledande starter i karriären. Det verkar inte vara läge att ändra på med tanke på att han har fem segrar och en andraplats som facit.
De tre senaste triumferna har varit i grupp-lopp och den absolut färskaste var i grupp I-loppet Saint-Leder des Trotteurs (€150 000) i Caen.
Treåringsloppet blev något annorlunda då ledande Feeling Cash sprang sitt eget lopp i stor ledning en bra bit före övriga. När denne till slut galopperade hade Fado du Chene just hunnit runda hela fältet och hade sedan inga problem att hålla konkurrenterna bakom sig. Segertiden blev 1.14,9/2450 meter. Förstapriset var 67 500 euro. 

När det var dags för fyraåringarna att tävla under sadel i grupp II-loppet Prix Henri Balliere (€120 000) slutade det med hela nio diskvalifikationer. Av de övriga sex ekipagen gick det bäst för El Diablo d’Aut (e. Saxo de Vandel) och Anthony Barrier som vann säkert efter ett lopp i rygg på ledande Lite du Ruel – som galopperade i slutsvängen.
Vincent Raimbault-tränade El Diablo d’Aut vann säkert på 1.13,4/2450 meter. Förstapriset var 54 000 euro.

Travronden jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of