Advertisements

Dumpen i Uummannaq spreder farlig røg

Dumpen i Uummannaq brænder, og røgen fra branden er sundhedsskadelig, oplyser direktør for teknik i Avannaata Kommunia, Nick Nielsen:

– Røgen er sundhedsskadelig. Det brænder ved lav temperatur, og der er dioxiner og tungmetaller, der bliver spredt i forbindelse med røgen, derfor skal borgerne skal undgå røgen, siger Nick Nielsen.

Han oplyser, at kommunen følger udviklingen af branden i dialog med driftsenheden i Uummannaq:

– Og så vurderer vi løbende, hvad vi skal gøre. Vi kan godt slukke den, men hvad hvis den antænder igen, siger Nick Nielsen, der håber på at vindforholdene vil være gunstige så røgen blæser væk fra byen.

Nielsen: Dumpen er selvantændt

Ifølge Nick Nielsen er dumpen selvantændt, fordi affaldet har hobet sig op gennem længere tid.

Sidste år søgte og fik kommunen tilladelse til at foretage kontrollerede afbrændinger på dumpen i Uummannaq, men på grund af travlhed og de ekstra mennesker, der er kommet til Uummannaq efter katastrofen i Karrat Fjorden sidste sommer, har affaldet alligevel hober sig op:

– Dispensationen lå midt i travlheden, og derfor var der kun en mindre afbrænding, og man har brugt ressourcerne på noget andet, siger Nick Nielsen.

Derfor havde Avannaata Kommunia påny søgt om dispensation hos Naalakkersuisut til at foretage kontrolleret afbrænding af dumpen, men på grund af valget har det ikke været muligt at få dispensationen ifølge Nick Nielsen.

[embedded content]

Uummannami eqqaavissuaq

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of