Advertisements

Børnetalsmanden rejser til Qaanaaq

En af Børnetalsmandens og MIO’s lovbundne opgaver er at føre tilsyn med, om børns vilkår i Grønland følger FN’s Konvention om Barnets Rettigheder.

Derfor rejser Børnetalsmanden og MIO til Qaanaaq i slutningen af maj måned for at tale med børn og voksne om børns vilkår og for at give råd og vejledning om børns rettigheder, fortæller børnetalsmand Aviâja Egede Lynge i dag i en pressemeddelelse.

Børnetalsmanden inviterer derfor både børn og voksne til at komme og fortælle om børnenes vilkår i Qaanaaq, mens MIO opholder sig i byen, lyder det.

– Vi rejser til Qaanaaq for at styrke både børns, unges og voksnes viden om børns rettigheder og for at give råd og vejledning, hvis man mener, at børns rettigheder bliver krænket. Desuden giver vores besøg vigtig viden om, hvordan livet ser ud for børn på forskellige alderstrin og fra alle dele af samfundet, skriver Børnetalsmanden.

LÆS OGSÅ MIO er tilfreds med valgkampen

Derudover afholder MIO rettigheds-aktiviteter med skoleelever, holder møder med skolen, kommunen og MIO besøger elevhjemmet.

Rejsen til Qaanaaq sker i perioden 30. maj til 6. juni.

Yderligere information om hvor man kan møde Børnetalsmanden og MIO, vil blive meddelt i KNR, ligesom der vil blive hængt plakater op, skriver Aviâja Egede Lynge.

LÆS OGSÅ Frimærkeoverskud på 100.000 doneret til MIO

LÆS OGSÅ Royal Greenland-medarbejdere donerer penge til MIO

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of